Tips om geld te besparen

Besparen op je vaste lasten?

Herzie jaarlijks je verzekering(en). Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar in december kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Het loont bijna altijd om eens goed de voorwaarden te vergelijken. Heb je wat spaargeld achter de hand en verwacht je het komende jaar gezond te blijven? Denk eens aan een hoger eigen-risico. Vergelijk zorgverzekeringen.

Ook het herzien van je energiekosten, internet, tv, telefonie, verzekeringen et cetera kunnen veel geld opleveren. Wij hebben een aantal vergelijkers voor je op deze site gezet. Bekijk de vergelijkers.


Geld besparen op telefonie

Telefonie kan goedkoop zijn. Als je slim inkoopt! Een sim-only abonnement is vaak een stuk goedkoper dan een abonnement met telefoon. Wees dus voorzichtig met je telefoon, zodat die ook na je abonnementsduur nog kunt gebruiken. Of koop een goedkope telefoon zonder sim-lock en simkaart.

Telecom providers dienen de telefoon aan het eind van je contractduur simlock-vrij te maken, waardoor jij er een simkaart van elke provider in kunt stoppen.

Mijn persoonlijke favoriete abonnementen waarbij je onbeperkt kunt bellen, sms-en en internettten voor een laag maandbedrag zijn Youfone en RobinMobile! Zij maken beide gebruik van het betrouwbare KPN netwerk en hebben dus ondanks de onbekende naam een prima bereik in Nederland.

Heb je bijvoorbeeld ook telefonie in je internet/tv abonnement thuis? Vaak is het goedkoper om dat uit te zetten. Steeds meer mensen maken gebruik van alleen mobiele telefoonnummers.

Vergelijk minimaal eens per jaar je contract met nieuwe aanbiedingen van andere providers.

Ga naar RobinMobile of vergelijk sim-only abonnementen.

Lagere ICT kosten!

ICT kosten kunnen snel oplopen omdat hard- en software vaak duur is. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Hosting

Heb je een eigen ontwikkelserver voor hobby-, school-, of andere projecten? Heb je al die resources wel nodig? Kunnen die kosten echt niet lager? Bekijk Goedkope hosting nodig? of kijk eens op Time4VPS, een betrouwbare provider met zeer scherpe prijzen!

Cloudstorage

Gebruik je cloudstorage? Dat kost vaak enkele tot tientallen euro's per maand. Vaak is de gratis opslagruimte al voldoende. Bekijk Wat is cloudstorage? of maak een gratis account.

Refurbished hardware

Nieuwe hardware nodig? Wel eens gedacht aan refurbished? Laptops4all of Remarkt.nl?

Goedkope software

Betaalde antivirus software? Dat kan goedkoper! 40% korting op de adviesprijs bij aanschaf van BullGuard Internet Security 6 apparaten 1 jaar. Wel eens gekeken naar open-source alternatieven?


Kortingscodes

Doe jij wel eens online-aankopen? Zoek altijd een paar minuten op internet naar kortingscodes voor de betreffende webshop!